Цілком імовірно, щоу Facebook є група аферистів, які називають себе добровольцями та входять у так звану групу «Національна підтримка збройних сил України» та «Яструб Український». Про це повідомляє на своїй сторінці facebook група «Мега-Поліграф».

Ці групи псевдодобровольців опублікували на своїх сторінках (https://www.facebook.com/helptheukrarmyhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100008392143461) звіти про роботу інших волонтерів та на основі цих звітів збирають гроші на картковий рахунок якогось Корнієнка Андрія.

В одному зі своїх постів, на сайті censor.net.ua, вони використовували статті (http://censor.net.ua/news/293662/dobrovoltsy_dostavivshie_pomosch_soldatam_v_zonu_ato_blagodaryat_volonterskie_gruppy_video) про те, як волонтери групи «Мега-Поліграф» допомагають батальйону «Київ-1».

Обережно аферисти. Фото з сайту  facebook.com

«Національна підтримка збройних сил України» та «Яструб Український» нахабно використали ще й фотографії з веб-сайту групи «Мега-Поліграф» та виклали їх як звіт про виконану нібито ними роботу (https://www.facebook.com/helptheukrarmy/posts/310549879108598?comment_id=355388174624768&offset=0&total_comments=4&ref=notif&notif_t=feed_comment_reply).

Кому війна, а кому мати рідна. Фото з сайту facebook.com

Сьогодні наша група волонтерів «Мега-Поліграф», поспілкувавшись з бійцями батальйону «Київ-1», яким нібито допомагають «Національна підтримка збройних сил України» та «Яструб Український», здивувала хлопців, оскільки вони ніколи не чули і не бачили ніяких волонтерів названих.

Ми намагалися зв’язатися з псевдогрупами волонтерів на Facebook, але жодної  контактної інформації там немає, оскільки з їхніх слів, вони переживають за свою безпеку... І не випадково. Як тільки хлопці, котрі зараз перебувають у зоні АТО, дізнаються про те, що зібрані гроші для потреб військових були покладені аферистами у власні кишені, вони швидко і по-чоловічому з ними розберуться.