З 5 по 7 грудня в Університеті телебачення і кіно цього німецького міста покажуть найкращі українські фільми останніх років та найяскравіші короткометражні фільми 44-го кінофестивалю «Молодість». Усі кошти, зібрані від продажу квитків, призначені на потреби дітей, що постраждали від війни на сході України.

Фільм-відкриття програми Днів українського кіно в Мюнхені — «Поводир» Олеся Саніна, номінант від України на приз Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою», представить тамтешнім глядачам продюсер Ігор Савиченко. Стрічку «Істальгія», зняту 2012 року в копродукції з Німеччиною та Сербією, яка була конкурсанткою 42-го КМКФ «Молодість», міжнародних кінофестивалів Hofer Filmtage (Німеччина) і Tallinn Black Nights Film Festival (Естонія), супроводжуватимуть її режисер Дар’я Онищенко та український актор Олексій Горбунов.

Із картиною «Брати. Остання сповідь», з якою недавно ознайомив читачів «Урядовий кур’єр», поїде до Мюнхена автор сценарію і режисер Вікторія Трофименко.

Фільм-фантасмагорію «Молитва за гетьмана Мазепу» (2001 р.) майстра українського поетичного кіно Юрія Іллєнка, який брав участь у Берлінському міжнародному кінофестивалі 2002 року, а Міністерство культури РФ не рекомендувало для показу на території Росії, у Мюнхені представить голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

У програмі Днів українського кіно — короткометражки з відзнаками  Національного конкурсу МКФ «Молодість» 2014 року — його переможець документальний фільм «Обличчя» Нікона Романченка, де через портрети учасників Євромайдану розказано про зимові події 2013—2014 в Києві. Стрічка «Прості речі» Олександра Ратія, удостоєна спеціального диплома журі «Молодості-44», «За вміння простими засобами створити глибокий образ». Вона про самотність літніх людей, яким залишається розмовляти з котом і засинати під телевізор. Фільм «Равлики» Марини Вроди, яку нагородили «За творчу сміливість у дослідженні реальності», продовжує розпочату її «Кросом», що здобув Золоту пальмову гілку в Каннах, трилогію і оповідає про юнаків, котрих ситуація змусила замислитись зокрема і про те, як змінити себе.

Добірку цих стрічок презентуватиме у Мюнхені Нікон Романченко.