Короткометражка рівнянина Віктора Булиги «Тунель» дебютуватиме на Каннському фестивалі, який пройде з 13 по 24 травня. Цікаво, що Віктор — режисер-аматор.

— Звісно, це не показ у конкурсній програмі — роботу відібрали для перегляду в секції короткометражних фільмів. Відразу після цього мені вже написала українка з Ірландії: чи я не проти, щоб фільм показали там? — розповів Віктор.

Фільм знятий у відомому туристичному об’єкті, який називають тунелем кохання. Цей природний феномен утворило гілля дерев обабіч залізниці між Клеванем та Оржевом неподалік Рівного.

— За задумом основною локацією мала бути біла кімната з двома виходами. Планував це зробити чи то в бункері Еріха Коха, що в Рівненському обласному краєзнавчому музеї, чи в Тараканівському форті. Й раптом у  Google серед посилань з’явився тунель кохання: якраз те, що мені треба! Цілком безкоштовно в короткометражці погодились знятися актор облмуздрамтеатру Андрій Куделя, музикант Сергій Зінчук — вони грають двох рідних братів. А ведуча одного з місцевих телеканалів Катерина Ярова власне відтворила саму себе. Оператор — Дмитро Максимчук, переклад субтитрів на англійську допоміг зробити син Ростислав. Ось і виходить, що витратилися ми лише на бензин до місця локації та обід на природі у тунелі кохання.

А ось щоб поїхати до Канн, витрати доведеться значно збільшити. Тож Віктор, історик за освітою, з усіх сил шукає кошти, адже такий майданчик — це можливість контактів із продюсерами. І, звісно, налягає на французьку, яку вивчав у школі, та студіює англійську.

Фільм, у якому зустрілися душі двох братів, які за життя ворогували між собою, нагадує, що всі ми на цій землі — тимчасові, але кожен із нас має шанс для миру та добра. Навіть у Біблії сказано: блаженні миротворці…