Тепер для суб'єктів господарської діяльності, які імпортують і експортують товари, в яких відсутні озоноруйнівні речовини, їх митне оформлення здійснюється без ліцензії.

Відповідна постанова Кабміну №629 «Про внесення змін у додатки 4 і 5 до постанови Кабінету міністрів України від 25 грудня 2013 №950» була прийнята 19 листопада 2014.

До таких товарів належать певні групи ліків, косметичних товарів, фарб, засобів гігієни та інші, повідомляє на iPress.ua з посиланням на «Дебет-Кредит».

За словами голови Мінекології Ігоря Шевченка, Кабмін найближчим часом з урахуванням вимог ЄС затвердить перелік товарів на 2015 рік, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню.

Також буде визначено, який саме орган буде мати функцію екологічного контролю та якими нормативними актами керуватиметься.

За участі Мінприроди на території України наразі впроваджують два міжнародні проекти у сфері конверсії підприємств країни, які використовують озоноруйнівні речовини. Вони спрямовані на переоснащення виробничих потужностей підприємств з озононебезпечних на безпечні технології та збір та утилізацію відпрацьованої техніки.