В ході зустрічі з президентом Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішелем Платіні Президент Петро Порошенко розповів, що, повертаючись з аеропорту, він побачив під стінами своєї Адміністрації півсотні футбольних фанатів, які вимагали не віддавати кримські клуби Росії. «Я підійшов до них і пообіцяв боротися за те, щоб російський чемпіонат не відбувався у Криму, бо це наша земля», — наголосив Петро Порошенко.

У свою чергу Мішель Платіні повідомив, що УЄФА створила робочу групу щодо цього питання. Остаточне рішення буде ухвалено в рамках статутних норм УЄФА на засіданні керівництва УЄФА в Лозанні 4 грудня. Також налагоджено постійний діалог між президентом УЄФА та почесним президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом.

Глава держави підкреслив, що для України важливо зберегти контроль над процесами з розвитку футболу в Криму, та висловив думку, що для УЄФА важливо не бути втягнутим у нефутбольні баталії навколо півострова.

Згадуючи про Чемпіонат Європи з футболу 2012 року, Мішель Платіні відзначив, що він був дуже успішним та одним з найкращих в історії УЄФА. А Петро Порошенко поділився своїми спогадами про матч Україна — Франція, який відбувався у Донецьку. «Після гри, після неймовірної зливи вночі усе місто було сповнене людьми. На багатьох були українські прапори, шарфи, і весь Донецьк співав український гімн. Того дня Донецьк був українським як ніколи. Дуже хочу побачити такий Донецьк знову», — передає слова Президента його прес-служба.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»