В Маріуполі відкрили перший в Україні Об’єднаний центр цивільно-військового співробітництва. За повідомленням управління преси та інформації Міністерства оборони, створення центру — це реалізація пілотного проекту управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ. Він працюватиме безпосередньо у зоні проведення антитерористичної операції.

У відкритті взяли участь заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, керівник сектору «М» генерал-майор Ігор Федоров, секретар міської ради міста Маріуполя Андрій Федай, керівники промислових підприємств міста, громадських організацій.

Основне завдання центру — створення необхідних передумов та налагодження дієвої системи співпраці між силовими структурами регіону з цивільним населенням, громадськими об’єднаннями, підприємствами та установами міста у військовій, економічній, соціальній галузях, а також надання консультативної допомоги за видами звернень.

— Створення Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва — це новий крок у створенні умов для оперативного вирішення усіх нагальних питань відбудови мирного життя у регіоні за активної допомоги та сприяння силових відомств. Він має стати не просто установою, де вирішуватимуть проблемні питання громадян, а осередком довіри та зміцнення зворотного зв’язку між армією та народом. Адже навіть в умовах неоголошеної війни необхідно відновлювати мирне життя у регіоні й у державі в цілому, — наголосив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.

Присутніх на заході ознайомили із завданнями та функціями, які покладені на центр, форматом й алгоритмом співпраці з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та цивільним населенням, порядком організації повсякденної життєдіяльності.

Марина ВОЛОШИН
для «Урядового кур’єра»