Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк поділяє важливість створення Українського інституту — структури, яка б зосередилася на популяризації України в світі та донесенні сучасного образу нашої держави. Про це на брифінгу повідомив радник глави уряду Данило Лубківський. Тобто в центрі уваги Українського інституту має бути «сучасний образ України». Міністерство культури вже розпочало інформування громадськості про ідею створення нової інституції.

Задля реалізації цього задуму потрібно використати досвід міжнародних партнерів. Саме тому глава уряду заохочує відповідні відомства, насамперед Міністерство культури, Міністерство закордонних справ, Міністерство інформаційної політики. Слід пожвавити діалог з тими авторитетними структурами, які мають великий досвід у такій роботі, зокрема Британською радою, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Базою для Українського інституту можуть слугувати, скажімо, інформаційні центри у десятках наших закордонних дипломатичних установ.