Що робити, якщо вас звільнили з роботи? Куди звертатися, які документи потрібні, хто допоможе? І чи є професії, на які й нині не зменшується попит, як їх здобути? На ці та інші запитання наших читачів під час «прямої телефонної лінії» відповідала «УК» начальник відділу реєстрації, надання матеріального забезпечення Державного центру зайнятості  України Любов БЕРШАДСЬКА. Серед запитань було й таке.

Андрій СВИРИДЕНКО,
Житомирська область:

— Хотів би знати, чи є професії, на які попит нині не зменшується? Коли до вас звертаються роботодавці, то яких саме спеціалістів шукають у першу чергу? Підкажіть, будь ласка, які професії тепер найбільш  затребувані.

— Нині, як і завжди, не зменшується попит у роботодавців на фахівців робітничих професій. На підприємствах завжди потрібні слюсарі, столяри, електрозварювальники, токарі, електромонтери, фрезерувальники. У сільському господарстві це трактористи, машиністи тощо. А ще роботодавці зазвичай шукають продавців, кухарів, кондитерів, менеджерів зі збуту, перукарів і водіїв. Проблема в тому, що більшість людей мріє працювати в офісах за комп’ютерами, а такої роботи на всіх не вистачає. Тому робітничі професії користуватимуться попитом завжди. Особливо якщо людина має досвід роботи й високий розряд...