30 вересня, 1 та 2 жовтня стали днями жалоби у Миколаївській області за загиблими бійцями 79-ї окремої аеромобільної бригади, які віддали життя, захищаючи незалежність України під час проведення АТО на сході країни. Відповідне розпорядження видав голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков.

Так, 29 вересня під час передислокування підрозділ миколаївської десантної бригади потрапив у засідку бойовиків, внаслідок чого загинуло семеро військовослужбовців, дев’ятеро зазнали тяжких поранень. Волонтер і водночас радник Президента Юрій Бірюков розповів, що трагедія сталася в Донецькому аеропорту від прямого влучення з танка в БТР.

«Терористи обстріляли бронетранспортери з танків. Внаслідок влучення в один з БТРів увесь його екіпаж загинув. Десантники з другої бронемашини зуміли відійти в укриття, звідки підбили один з танків супротивника. Також під час інциденту загинуло двоє бійців 93-ї бригади», — сказав він.

У дні жалоби на території Миколаївської області рекомендовано утриматися від проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм теле- і радіопередач.

На будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій приспущено Державні прапори України. Також їх рекомендовано приспустити на будинках і спорудах підприємств та установ недержавної форми власності.

Як стало відомо «УК», військова прокуратура Південного регіону України почала перевірки за фактом загибелі сімох миколаївських десантників, які потрапили в засідку терористів поблизу аеропорту «Донецьк». На сьогодні вирішують питання про порушення кримінального провадження.

Тривають слідчі дії. Також вирішують питання про порушення кримінального провадження за частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу України «Терористичний акт, що спричинив загибель людини».