Найбільшим виробником електромобілів в Європі стала Іспанія. Згідно з останніми даними, в Іспанії за останній рік було вироблено 27,3 тисячі одиниць електромобілів. При цьому Іспанія – єдина країна Європи, яка виробляє одразу п’ять моделей «зелених» авто, повідомляє Експрес з посиланням на News.rambler.ru.

Цікаво, однак, що у самій Іспанії електромобілі не користуються особливим попитом. У 2014 році в країні було зареєстровано трохи більше 1,7 тисячі електромобілів. У першому півріччі 2015 року – лише 529 електромобілів. Такий низький попит на електромобілі в самій Іспанії пояснюють незначною кількістю зарядних станцій (761 на всю країну).

Загалом, з початку виробництва в Іспанії було продано лише 3,5 тисячі електрокарів, або 0,08% ринку. При цьому уряд розробив декілька ініціатив, приміром, план Movele, що пропонує знижки при покупці «зелених» транспортних засобів. Цього року вони доходять до 5,5 тисячі євро (на 1 тисячу євро менше, ніж в 2014 році). В кінці року на зміну йому прийде план VEA, що передбачає реалізацію до 30 заходів підтримки до 2020 року.