Президент Європейського парламенту Мартін Шульц обіцяє зробити усе від себе залежне, аби прискорити процес отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

Про це він заявив під час оголошення заяв для ЗМІ разом з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє ТРК Львів з посиланням на Укрінформу.

«Ми дуже активно обговорювали цей аспект у Ризі, і я тоді пообіцяв і зараз хочу ще раз публічно повторити свою обіцянку, що я зроблю усе можливе для того, аби прискорити процес переговорів. Ще залишаються деякі проблематичні питання, які необхідно вирішити, але у мене є таке відчуття, що звіт комісії буде представлений у вересні», – сказав Мартін Шульц.

Він зауважив, що вже на основі цього звіту буде знайдено рішення, аби подолати останні перешкоди для отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

«Тому що безвізовий режим для громадян України і для вільного доступу до європейського ринку є надзвичайно важливим, як для України так, і для Європи, у тому числі для розвитку української та європейської економіки», – наголосив президент ЄП.

При цьому Мартін Шульц вкотре зазначив, що непорушність намірів ЄС щодо України підтверджується, у тому числі, сьогоднішнім підписанням Меморандуму про взаєморозуміння між Європарламентом та Верховною Радою.