Рада директорів Міжнародного валютного фонду проведе засідання щодо виділення Україні кредиту в обсязі 14-18 млрд доларів 30 квітня.

 Це офіційно підтвердив офіційний представник Фонду Джері Райс у четвер під час брифінгу у Вашингтоні, передає УКРІНФОРМ.

«Процес перебуває у стадії завершення, наступний крок – розгляд Радою, який за планом має відбутися 30 квітня», – зазначив Райс.

Він уточнив, що йдеться про виділення кредиту стенд-бай «в діапазоні 14-18 млрд доларів протягом дворічного періоду». За словами представника Фонду, в МВФ очікують, що рішення щодо цієї програми відкриє можливості для «додаткової міжнародної багатосторонньої і двосторонньої допомоги (для України. – Ред.) в сумі ще близько 15 млрд доларів на період 2014-2016 років».

Водночас Джері Райс зауважив, що МВФ отримав не повний пакет документації від української сторони стосовно імплементації попередніх заходів. Він зазначив, що персонал Фонду проводить детальну перевірку цих документів для подальшого прийняття рішення під час засідання Ради.