У неділю національна збірна команда України у матчі відбірного циклу чемпіонату Європи 2016 року обіграла команду Люксембургу з рахунком 3:0.

Недарма фахівці та експерти переймалися питанням: чи зможуть синьо-жовті продемонструвати все на що здатні, у грі з аутсайдером групи, з огляду на кінець складного сезону?

— Ми передбачали, що гра буде непростою. Та ще й спрацював стимул у суперника, який хотів привітати тренера з днем народження. Дякую хлопцям, що все закінчилося добре, — зазначив на післяматчевій прес-конференції головний тренер українців Михайло Фоменко.

Він не приховував: більше задоволений результатом, аніж грою. Адже вкрай складно було відновити емоції гравцям, які по закінчені сезону приїхали до національної команди спустошеними. Люксембург мав одну стовідсоткову нагоду відкрити рахунок ще в першому таймі, однак не використав її.

Після першого тайму, який закінчився нулями на табло, вболівальники на «Арені Львів» почали невдоволено свистіти на адресу української збірної. Втім, усе змінилося після перерви. Михайло Фоменко з перших хвилин другого тайму випустив на поле Дениса Гармаша, щоб додати гостроти під час атак збірної України. Крім того, значно додали в активності флангові захисники синьо-жовтих. У матчах із суперником, який концентрує великі сили біля власних воріт, важливо забити перший гол, щоб гра нашої команди в атаці стала більш розкутою.

Допоміг щасливий випадок, завдяки якому Артем Кравець у другому матчі поспіль відзначився голом. М’яч після навісу Морозюка і дотику Кравця влучив у самісіньку дальню «шістку» воріт Жубера. Минуло всього десять хвилин, як «вистрілила» заміна Фоменка. Це Гармаш відгукнувся на навіс Шевчука з лівого флангу і влучно пробив головою.

Після цього збірна Люксембургу розкрилася, дозволивши українцям перейти на улюблений стиль — контратаки. У двох епізодах поспіль мав забивати Ярмоленко, якому у вирішальній фазі гольових моментів не вистачало холоднокровності та влучності. Фінальну крапку у грі поставив Коноплянка на 87-й хвилині. Ярмоленко не дотягнувся до м’яча після чудового розрізного пасу від Сидорчука, але справу довершив півзахисник «Дніпра», вразивши ближній кут воріт Жубера, — 3:0.

А Михайло Фоменко після матчу щиро подякував уболівальникам: «Ми сподівалися й не сумнівалися, що у нас буде чисельна перевага. Вболівальники стали нашим дванадцятим гравцем і дуже підтримували команду», — цитує керманича збірної офіційний сайт ФФУ.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»