Минулий сезон Руслан Малиновський провів у молодіжному складі «Севастополя». Цього року 21-річний хлопець, права на якого належать донецькому «Шахтареві», грає за луганську «Зорю». На його рахунку всього-на-всього чотири гри в українській Прем’єр-лізі. Але після матчу раунду плей-оф Ліги Європи проти грізного «Фейєнорда» це ім’я запам’ятають селекціонери найсильніших клубів Старого Світу.

Двох м’ячів Руслана Малиновського (№ 18) для нічиєї не вистачило. Фото Oлександра ЛЕПЕТУХИ

На знаменитій арені «Де Кейп» в Роттердамі луганчани безнадійно поступалися господарям 0:3. Після перерви до справи взявся атакуючий півзахисник гостей. Спочатку він майстерно закрутив м’яч зі штрафного прямісінько в кут воріт нідерландців. Потім вправно виконав кутовий, і його партнер Білий звів розрив у рахунку до мінімуму. А наприкінці поєдинку Руслан знов продемонстрував свій бомбардирський хист, пробивши з середньої відстані, — 3:3. Цей рахунок виводив у груповий турнір Ліги Європи команду Юрія Вернидуба. Іронія футбольної долі полягає в тому, що вже в компенсований арбітром час саме тактична помилка гравця молодіжної збірної України обернулася вирішальним голом у ворота гостей — 4:3. «Зоря» поступилася за сумою двох матчів, але продемонструвала справжній чоловічий характер.

— У нинішньому сезоні ми повинні так виступити в чемпіонаті країни, щоб отримати можливість знов зіграти в єврокубках, — пообіцяв після фінального свистка наставник луганчан Юрій Вернидуб.