ІНВЕСТИЦІЇ. Безповоротну фінансову допомогу отримають переможці конкурсу грантів для підтримки об’єднань фермерів, який оголошено проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «АгроІнвест».

Щоб збільшити шанси місцевих аграріїв на перемогу, для них провели тренінг в облдержадміністрації. Експерти проекту USAID «АгроІнвест», зокрема, навчали виробничників писати успішні бізнес-плани, які необхідно подати на конкурс до 24 лютого.

У рамках міжнародного форуму з агрологістики науковці та практики визначили три перспективні курси розвитку. Дотримуючись їх, аграрії з Березнівського, Гощанського, Костопільського, Млинівського та Рівненського районів планують об’єднуватися та залучати безповоротні іноземні ресурси для розвитку овочівництва, плодово-ягідного та молочного виробництва.

Рівненщина – одна з трьох областей в Україні, яка має можливість залучати фахових експертів для підтримки пілотних ініціатив. Тож фермери й керівництво сільськогосподарських кооперативів отримали безкоштовні консультації експертів «АгроІнвест» щодо інноваційних моделей маркетингу, шляхів розвитку сільськогосподарських об’єднань, формування логістичних центрів, підвищення конкурентоспроможності вирощеної продукції та пошуку нових ринків її збуту.

 Рівненська ОДА