НОВІ СТАРІ ЧЕМПІОНИ. На чемпіонаті з легкої атлетики у Москві на радість місцевої публіки Єлєна Ісінбаєва здобула перемогу у стрибках з жердиною. Росіянка взяла висоту 4,89 м. Третє золото на світових першостях стало для неї чудовим подарунком перед тимчасовим припиненням виступів, про який вона повідомила раніше. Другою стала американка Дженіфер Сар, а третьою — кубинка Яріслі Сільва. На завершення Ісінбаєва спробувала побити свій же світовий рекорд, але висота 5,07 м їй не підкорилася.

У бігу на 3000 м з перешкодами домінували дівчата з Кенії та Ефіопії. Золото виборола кенійка Мілка Чемос Чейва, а срібло — її співвітчизниця Лідія Тум Чепкуруї. Слідом за ними фінішували три ефіопки. Бронза у Софії Ассефи. Українка Валентина Жудіна стала сьомою.

У семиборстві золоту нагороду виборола українка Ганна Мельниченко. Її результат — 6586 балів. Найкраще Ганна Мельниченко виступила в бігу на 100 м з бар’єрами, у стрибках у висоту та у стрибках в довжину. Другою стала канадка Бріанн Тейзен-Ітон, а третьою – голландка Дафне Шіпперс.

Американець Лешон Мерітт повернув собі титул чемпіона світу з бігу на 400 м. Олімпійський чемпіон Пекіна здобув уже пяте золото на світових першостях. Другим після Мерітта фінішував його молодий співвітчизник Тоні Маквей. Бронзу здобув 19-річний пуерториканець Луґелін Сантос, який минулого року став переможцем юніорського чемпіонату світу.

Золоту медаль у бігу на 800 м виборов 19-річний дебютант світових першостей Мохаммед Аман з Ефіопії. Він на останніх метрах обійшов американця Ніка Сімондса, який став другим. Третім фінішував Аянле Сулейман з Джибуті. Поляк Марцин Левандовські зупинився лише за крок від подіуму.

Король метання диску підтвердив свій титул. Німець Роберт Гартінґ здобув третє поспіль золото на чемпіонатах світу. Чинний олімпійський чемпіон метнув диск на 69,11 м. Срібну нагороду виборов поляк Пьотр Малаховські, а бронзову — естонець Ґерд Кантер.

У спортивній ходьбі на 20 км домінували росіянки. Золото здобула олімпійська чемпіонка Лондона Єлєна Лашманова, а срібло — Аніся Кірдяпкіна. Доповнила подіум китаянка Хуаньхуань Сунь. Найкраща з українок Людмила Оляновська прийшла дванадцятою.

Copyright © 2013 euronews