Віднині відпочинок у цілющому лісі забезпечує учасникам АТО Берегометський лісгосп.

Ідея надавати реабілітаційно-відпочинкові послуги військовим, що побували в зоні бойових дій, належить Тетяні Тирон, заступникові директора з рекреаційного благоустрою, туризму та комунікації державного підприємства «Берегометське лісомисливське господарство».

У гірській лісовій місцевості Вижниччини, що на Буковині, кілька днів ротаційної відпустки після 46 діб охорони та оборони українського кордону на Луганщині вже провели бійці Чернівецького прикордонного загону. Вони жили у комфортабельних мисливських будиночках. Співробітники лісгоспу потурбувалися, щоб їхні гості були забезпечені всім необхідним для гарного відпочинку. Для них розробити спеціальну оздоровчу програму, до якої, окрім цілющих трав’яних напоїв, вітамінних чаїв, входить і прогулянка туристськими лісовими стежками. Зрозуміло, все безплатно.

Серед планів організаторів — укласти договір із місцевою лікарнею для надання солдатам базових медичних послуг — фізпроцедур, масажів, а також залучити до справи професійних психологів. Розробляють і культурно-мистецьку програму.

На волонтерських засадах у розвитку і впровадженні програми бере участь старший майстер дільниці переробки і відвантаження деревини ДП «Берегометське лісомисливське господарство» голова Вижницької районної спілки ветеранів Афганістану Василь Мудрак.