Микола Березовий, батько двох малолітніх дітей, загинув, захищаючи від ворога рідну землю. Загинув як герой на полі бою, рятуючи важкопораненого побратима. Батальйон «Азов», у якому служив Березовий, того дня підтримував регулярні армійські частини, що пішли у наступ під Іловайськом. Бійці потрапили під перехресний вогонь ворога, який не визнає жодних правил ведення  війни. Рятуючи розстрілюваного снайперами тяжкопораненого бійця, загинув його командир.

Співчуття родині померлого висловив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. «Уряд України висловлює глибокі співчуття Урядовому уповноваженому у справах антикорупційної політики Тетяні Чорновол у зв’язку з героїчною загибеллю в ході Антитерористичної операції її чоловіка Миколи Березового, який завжди був серед тих, хто мужньо і безкомпромісно захищав Батьківщину».

Президент України Петро Порошенко нагородив міліціонера батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» рядового міліції Миколу Березового орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).