АВТОГІБРИДИ. У країні з найвищою часткою літніх людей у світі автовиробники Nissan і Toyota розробили мікромобілі, орієнтовані на старші вікові групи.

Як повідомляє телеканал CBS News, компактні чотириколісні транспортні засоби на електротязі, начебто двомісного концепту Nissan Mobility, будуть коштувати на місцевому ринку менше 10 тисяч доларів. Довжина концепту становить всього 2,3 м, електромотор потужністю у 20 кінських сил, розганятиме авто до 75 км / год, а заряду акумуляторної батареї вистачатиме на 100 км шляху.

У Nissan кажуть: «Літні, як правило, перестають їздити на автомобілях, а цей концепт дуже маленький, ним легко управляти і пенсіонерам він подобається».

Подібний мікроелектромобіль розробила і Toyota. Її концепт одномісний і створений з легкої алюмінієвої конструкції. Користуючись таким транспортним засобом 64-річний Масао Судзукі стверджує, що в порівнянні з його мотоциклом електрокар більш стійкий і в ньому не промокнеш під дощем. А так як машинка на електротязі, то не доводиться виїжджати на заправку.

Очікується, що мікромобілі для літніх з'являться на японському ринку вже в найближчі роки.

Світ 24