Національний банк України з 18 лютого ввів у обіг три пам’ятні монети, присвячені трагічним подіям, що вирували в нашій країні в листопаді 2013 — лютому 2014 року. Монети «Євромайдан», «Небесна Сотня» та «Революція гідності» виготовлені з нейзильберу (сплаву міді, цинку та нікелю), тираж кожної з них — 50 тисяч екземплярів, номінал монет — 5 гривень.

На аверсі монети «Євромайдан» на рельєфному тлі, стилізованому під прапор України, є напис «Україна», ліворуч — малий Державний Герб України, у центрі цитата статті 5 Конституції України про те, що носієм влади в країні є народ, зображено фрагмент віче. На реверсі — на тлі прапора ЄС рука, стиснута в кулак, який тримає Державний Прапор України.

На аверсі монети «Небесна Сотня» на тлі кам’яної вулиці зверху написано «Україна», викарбовано малий герб держави. На мостовій розкладено гвоздики, які символізують кров героїв, також є напис — «Герої не вмирають!». На реверсі — композиція зі свічок на тлі прапора України, що символізує душі героїв.

На аверсі монети «Революція гідності» на тлі дзвона написано «Україна», а на рельєфному тлі  зображено малий Державний Герб України. На реверсі — композиція у формі хреста та зображення силового протистояння з написом «Революція гідності».