Кабінет Міністрів України на засіданні уряду 8 серпня схвалив постанову №867  «Питання звільнення виробів медичного призначення від оподаткування податком на додану вартість». У тексті постанови затверджено перелік виробів медичного призначення, які звільняються від оподаткування податком на додану вартість.

Серед переліку товарів, зокрема, для стоматології – стоматологічні крісла, зубні цементи та інші матеріали для пломбування зубів, суміші для отримання зліпків, зуби штучні з пластикових матеріалів, деталі для протезування зубів; для дітей – пелюшки для немовлят, підгузники, різні типи сосок; для інвалідів – коляски інвалідні та інші засоби пересування для інвалідів, з двигуном або без двигуна чи з іншим привідним механізмом; для ортопедії – суглоби штучні, пристрої ортопедичні, шини та інші пристрої для лікування переломів.

У переліку товарів також медична техніка – томографи комп’ютерні, мікроскопи стереоскопічні: ЛОР, офтальмологічні, травматологічні, нейрохірургічні, електрокардіографи, апарати діагностичні для ультразвукових обстежень (сканери) та їх складові частини, апарати для вимірювання артеріального тиску, ендоскопи, апарати для переливання крові тощо.

Постановою КМУ №867 визначено такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011 року № 785 «Про перелік виробів медичного призначення, операції з постачання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість» (Офіційний вісник України, 2011р., №56, ст. 2248), вона набирає чинності з дня опублікування.

З повним текстом постанови можна ознайомитися у номері газети «Урядовий кур’єр”№ 149 (4547) від 16 серпня 2011 року або на сайті в розділі "Документи".