За останні місяці в державі осиротіло багато дітей. Якими вони виростуть, що думатимуть про нас і як сприйматимуть державу? Все це тепер залежить від суспільства. Якщо буде небайдужим, організовуватиме життя за принципом «Чужих дітей не буває!», майбутнє стане кращим від сьогодення.

Саме цим і керувалися в Міністерстві культури, ініціюючи проведення 1 червня, в День захисту дітей, благодійної акції-концерту «Єдина країна», спрямованої на підтримку дітей-сиріт.

— У Національному палаці мистецтв «Україна», — зазначив заступник міністра культури Олесь Журавчак, — акція збере зіркових виконавців з різних куточків держави. Всі вони виступатимуть безплатно. Зібрані кошти спрямують на допомогу дітям-сиротам.

За словами посадовця, цей захід — один з кроків налагодження співпраці державних установ з громадськими організаціями. При такій співпраці за умов обмеженого фінансування можна робити реальні справи. Так, списки дітей-сиріт складає благодійний фонд «Мистецька ініціатива». Він також залучає спонсорів і за участю громадської ради розподілятиме кошти.

Благодійна акція-концерт, за словами генерального директора палацу «Україна» Інни Костилі, — одне зі свідчень відкриття дверей мистецького закладу для українських виконавців, адже нині все робиться для того, аби послуги палацу стали дешевшими.

— Ми хочемо, щоб подібні акції-концерти були традиційними. Тоді наша сцена стане сценою єднання, — наголосила Інна Костиля.

Тригодинну акцію-концерт «Єдина країна» 1 червня у прямому ефірі транслюватиме Перший Національний телеканал.