Таки дочекалась Пенсійна реформа свого часу. Коли депутати  8 липня проголосували за Закон «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», то не всі були впевнені: а чи підпише новий закон Президент? Втім, початок нового парламентського сезону ознаменувався підписанням цього документа: спочатку Головою Верховної Ради, а тепер — і Президентом. Новацій у ньому немало. Вони стосуються насамперед підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, та для чоловіків-держслужбовців — з 60 до 62. Збільшується і мінімальний страховий стаж тощо. 

Окрім того, закон передбачає запровадження ІІ рівня пенсійної системи. За словами директора Департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики Миколи Шамбіра, накопичувальна система загальнообов’язкового державного пенсійного страхування буде запроваджена з року, в якому буде забезпечено бездефіцитність бюджету Пенсійного фонду України. Учасниками цієї системи будуть особи, яким на дату запровадження системи виповнилося не більше 35 років. Розмір страхового внеску на дату впровадження системи передбачається встановити у розмірі 2% із подальшим його щорічним підвищенням на 1% до досягнення 7%. Адміністрування страхових внесків накопичувальної системи здійснюватиметься через Пенсійний фонд. Через 2 роки після запровадження сплати страхових внесків до накопичувальної системи її учасники зможуть направити свої пенсійні кошти до обраного недержавного пенсійного фонду.

КОМПЕТЕНТНО

Микола ШАМБІР,
директор Департаменту
пенсійного забезпечення
Міністерства соціальної політики:

Змінено механізм підвищення розміру пенсії при відстроченні терміну виходу на пенсію: при відстроченні до 5 років пенсії підвищуються на 0,5 % за кожен місяць роботи після досягнення пенсійного віку; понад 5 років — на 0,75 %.

Відстрочення виходу на пенсію здійснюватиметься за вибором особи без обов’язку звернення до пенсійних органів про відстрочення виходу на пенсію при досягненні пенсійного віку.

На період підвищення пенсійного віку пенсія жінок буде збільшуватися на 2,5% за кожні півроку більш пізнього виходу на пенсію. За десять років розмір пенсії може зрости на 25%. Протягом перших трьох років добровільний вихід на пенсію жінок можливий за досягнення 55 років за таких умов:

  • наявності не менш як 30 років страхового стажу;
  • звільнення з роботи (у разі подальшого працевлаштування припиняти виплату пенсії на час роботи);
  • зниження розміру пенсії на 0,5% за кожний місяць більш раннього виходу на пенсію, з можливістю відновлення повного розміру пенсії при працевлаштуванні до досягнення пенсійного віку або за добровільної відмови від отримання пенсії — після досягнення пенсійного віку.