УВАГА!

Сік проростків пшениці має максимальний терапевтичний ефект на організм

У Селекційно-генетичному інституті — Національному центрі насіннєзнавства та сортовивчення — працюють над виведенням особливих сортів злаків для виготовлення з їхніх проростків... соку. У чому його цінність? Доктор біологічних наук Олександр Рибалка навів щонайменше 40 достовірно встановлених позитивних ефектів на організм людини.

Як мало потрібно для здоров'я. Фото з сайту ya-laby.net

Очевидне-неймовірне

— Насамперед, цілющий напій містить до 70 % хлорофілу — першого продукту світової енергії сонця, — каже вчений. — За своєю хімічною    формулою він нагадує гемін (складову гемоглобіну) крові та відіграє   критичну роль у транспортуванні кисню. Хлорофіл називають «концентратом сонячної енергії».

Виявлено його позитивний  вплив на роботу серця, кишечника, матки, печінки, легенів, судинної системи. Також він сприяє очищенню ушкоджених патологією тканин людського тіла, має відновлювальну функцію, нейтралізує токсини.

Сік проростків пшениці здатний розчиняти осад в легенях, що утворюється внаслідок вдихання кислотних газів, нейтралізує шкідливу дію вуглецю, поповнює організм людини залізом, сприяючи нормалізації кровотворення та артеріального тиску крові. Він нормалізує функцію сальних залоз, лікує прищі та виразки на шкірі і навіть вирівнює шрами.

Полоскання ротової порожнини соком пшениці протягом 5 хв. усуває зубний біль, витягує токсини з ясен. А полоскання горла сприяє загоєнню ран та усуває запалення. Вживанням соку лікують екзему та псоріаз шкіри, а також кишечник. За даними медичного центру Інституту ім. Джона Гопкінса, 95% пацієнтів, що страждали на артрит, майже повністю поправили стан свого здоров’я, вживаючи щоденно дві унції соку проростків пшениці протягом трьох тижнів.

Проростки виявилися передусім потужним джерелом антиоксидантів високої якості, які стримують процес старіння на клітинному рівні та посилюють імунну функцію організму.

Краплі мають стати річкою

У середині 1940-х років з ініціативи колишнього голови наглядової ради американського автомобільного концерну «Дженерал Моторс»  інвестовано солідні кошти у дослідження рослинного хлорофілу. Результати приголомшили: хлорофіл є надзвичайно потужною цілющою субстанцією. Спонсор цих досліджень поставив собі запитання: «Чому цей унікальний чинник повсюдно не використовується як лікувальний засіб?» І сам собі відповідав: «Коли потужні фармацевтичні компанії усвідомлять, що дешевий препарат з хлорофілу є значно кращим лікувальним засобом, ніж дорогі медикаменти, і його можна виготовити вдома, то хто тоді зможе робити на здоров’ї людей гроші?»

Чи не правда, звучить актуально і щодо ситуації в Україні, де клієнти аптек, за даними ЗМІ, через непомірно завищені ціни переплачують щорічно 1 мільярд доларів за  часто неякісні або фальсифіковані ліки. Нині цілющі  властивості соку з проростків пшениці (ячменю) та низки інших культур в Австралії, США, Канаді, Японії перетворилися в масштабний, безумовно, прибутковий і надзвичайно важливий для оздоровлення населення бізнес. На цю тему написано десятки книжок, виконано сотні досліджень як біологічного, так і спеціального медичного спрямування. Сік продають у фреш-барах, пігулки або пресовані палички зі спеціально висушеної пророщеної зеленої маси пшениці чи ячменю доступні в мережі магазинів здорового харчування. Для домашнього приготування цілющої рідини у продажу широко представлені різні технічні засоби для пророщування насіння, вижимки соку, набори насіння спеціальних сортів пшениці та ячменю. Створені періодичні видання, широко задіяний Інтернет, які постійно інформують читачів про новинки  в цій важливій галузі.

Прикро визнавати, але факт, що в Україні відомості про сік з проростків мало відомі широкому загалу. Хоч нині для поліпшення здоров’я навряд чи можна знайти щось краще, ніж сік проростків пшениці та ячменю. До того ж будь-яких протипоказань не зафіксовано.

Зрозуміло, далеко не останнім у справі оздоровлення населення є створення сортів пшениці та ячменю спеціального призначення для органічного пророщування насіння і виготовлення соку. Ця важлива робота започаткована в Селекційно-генетичному інституті — Національному центрі з питань селекції, насінництва та сортовивчення.

Для органічного пророщування насіння не годиться будь-яке товарне зерно пшениці чи ячменю, куплене на ринку чи придбане деінде. Зерно, крім приналежності до спеціального сорту, повинно бути добірним за крупністю, очищеним від усіляких домішок, мати максимально високу схожість та енергію проростання. А це означає, що вирощуванням такого насіння пшениці (ячменю) повинні займатися спеціалізовані господарства, які мають фахівців-насіннєзнавців відповідної кваліфікації, спеціальну техніку для очистки насіння та ліцензію на його вирощування. Все це є в системі елітно-насінницьких господарств Селекційно-генетичного інституту.

КОРИСНО ЗНАТИ

Цілющі властивості зелених проростків ячменю найдокладніше дослідив президент Інституту здоров’я  в Японії Йошихіде Хагівара. Він виділив ячмінь, поряд з пшеницею, як найкраще джерело корисних речовин, потрібних організму людини для росту, відновлення та доброго  самопочуття. Ці дані перевірив на собі — був дуже хворим, постійно працюючи в лабораторії з хімією. Він відновив своє здоров’я  шляхом вживання свіжовижатого соку з проростків ячменю.

Сік містить в 11 разів більше кальцію і в 30 разів більше вітаміну В1, ніж коров’яче молоко, у 5 разів більше заліза, ніж шпинат, у 4 рази більше вітаміну В1, ніж борошно пшениці, в 7 разів більше вітаміну С, ніж апельсини, в 3,3 раза більше вітаміну С та 6,5 раза більше каротину і в 5 разів більше заліза, ніж шпинат, та багатий вітаміном В12 (80мкг/100 г). Він містить також вітаміни А, В2, ВЗ, В5, В6, В8, вітаміни Е та К. Чайна ложка висушеного соку містить близько 1 г протеїну, 8 мкг йоду, 3,5 мкг селену, 870 мкг заліза, 62 мкг цинку та інших мікроелементів. Проростки ячменю містять органічного натрію у 28 разів (!) більше, ніж селера.