Вітчизняний уряд вдячний владі Сполучених Штатів Америки за всебічну підтримку зокрема у проведенні економічних реформ, зміцненні армії, протистоянні російській агресії та відновленні територіальної цілісності. На цьому акцентував Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки на чолі з головою Комітету національної безпеки Палати представників Конгресу США Майклом Макколом.

Глава уряду заявив, що Кабінет Міністрів налаштований поглиблювати двосторонню співпрацю, адже посилення роботи в цьому напрямі вкрай важливе для нашої держави. «Сполучені Штати Америки — стратегічний партнер України, який відіграє надзвичайно велику роль у становленні нашої державності й незалежності», — резюмував Прем’єр.

Двостороннє стратегічне партнерство дедалі міцнішає. Фото з Урядового порталу

Він розповів високопосадовцям про пріоритети роботи уряду, спрямовані саме на забезпечення сталого економічного зростання і проведення необхідних трансформацій у соціальній сфері. Окремо йшлося про продовження роботи з Міжнародним валютним фондом, запровадження системи електронних державних закупівель, успіхи в дерегуляції, формування антикорупційної інфраструктури та судову реформу. Не оминув увагою Володимир Гройсман і п’ятірку ключових завдань Кабміну на нинішній рік. Це зокрема проведення земельної, пенсійної реформ, масштабної приватизації, змін в освіті та системі охорони здоров’я.

«Наша урядова команда готова й надалі докладати зусиль, щоб Україна змінювалася», — цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. Глава делегації Конгресу Майкл Маккол зауважив, що США відзначають успіхи України в ці складні часи, і тому розглядають можливості продовження фінансової підтримки нашої держави на 2018 рік. Коли обговорювали питання протистояння російській агресії, ситуації на Донбасі, сторони погодилися з необхідністю спільно протидіяти кібератакам і зберігати режим санкцій проти Російської Федерації, допоки та не припинить агресію проти України.

«Від імені США хочу запевнити у підтримці України в цій боротьбі. Це боротьба не лише за одну країну, а за свободу. Те, що відбувається в Україні, впливає на цілий світ, — наголосив конгресмен. —  Ви маєте нашу повну підтримку».