В Альянсі впевнені, що це питання національної безпеки, а не свободи слова.

Блокування російських інтернет-ресурсів в Україні - це питання національної безпеки країни, а не питання свободи слова, заявили у прес-службі НАТО у середу, 17 травня, на запит ЗМІ.

«Український уряд чітко дав зрозуміти, що це рішення – це питання безпеки, а не свободи слова. НАТО працює з Україною щодо посилення її реформ, включаючи питання демократії, верховенства закону і дотримання прав людини», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що свобода преси входить до теми діалогу НАТО з Україною.

«Ми віримо у відданість України її міжнародним зобов'язанням і чинну в Україні систему стримувань і противаг», – заявили в прес-службі НАТО.

Як повідомлялося, 16 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Указ набуває чинності в день опублікування.

Серед компаній, які потрапили під дію санкцій, зазначені російські ресурси «Mail.ru», «Яндекс», «ВКонтакте» і «Однокласники», а також низка російських банків, авіакомпаній і ЗМІ: РЕН ТВ, НТВ ПЛЮС, РБК, ТНТ, «Первый канал». Загалом у списку санкцій України 1 228 фізичних осіб та 468 юридичних.

Тижденьua