СТАРТОВИЙ СВИСТОК

Сьогодні відбудуться перші матчі в Харкові і Львові, а доки Варшава відпочиває після урочистостей, Київ наповнюють уболівальники

Цьогорічний чемпіонат Європи з футболу, який вважається найпрестижнішим в Європі футбольним змаганням на рівні національних збірних і третім у світі після літніх Олімпійських ігор та ЧС з футболу, 14-й за ліком і  перший в історії нашої держави. Бути очевидцем цієї події вже свято. Сподіваємося, що  з початком Великої гри  другорядними стануть і відверто замовні спроби очорнити нашу країну (так  було і  перед світовою першістю у Південній Америці), і розмови про слабкі місця нашої збірної. Попереду велике братання вболівальників і віра в диво від футболістів  національної команди, яка стартує останньою серед європейських дружин о 21.45 11 червня на «Олімпійському» у двобої зі збірною Швеції.

Футболісти, які зараз знаходяться в тренувальному таборі української збірної, - це наші найкращі виконавці. Саме цією командою доведеться грати на дебютному для нас фінальному турнірі чемпіонату Європи. Фото УНІАН

До речі, з 20 тисяч шведських уболівальників, які приїдуть до нашої столиці  на матчі  своєї збірної з українцями, англійцями та  французами,  5 тис.  житимуть  у фан-кемпінгу на Трухановому острові. Про це повідомив учора посол Швеції в Україні Стефан Гуллгрен під час огляду фан-кемпінгу на Трухановому острові.

Дипломат висловив задоволення станом кемпінгу, відзначивши, що за час, який залишився до приїзду шведів, повинні бути влагоджені деякі питання, зокрема підвищення тиску системи водопостачання.

Посол висловив сподівання на те, що буде сонячна й тепла погода, а шведські вболівальники мирно вживатимуться в  Києві з фанами з інших країн. «У нас хуліганів небагато», —  зазначив він.

БЛІЦ-ІНТЕРВ'Ю

«Далі— справа за футболістами»

«Урядовий кур’єр» запитав у директора турніру Євро-2012 в Україні Маркіяна ЛУБКІВСЬКОГО, який учора у складі української делегації брав участь у відкритті чемпіонату у Варшаві, як УЄФА оцінює нинішню готовність до чемпіонату?

— УЄФА — це організація з неабияким досвідом проведення масштабних футбольних першостей, тому добре знає, як спланувати свою роботу так, щоб на день матчу-відкриття готовність була стовідсотковою. Якби були підстави для якихось сумнівів, то свята б не відбулося. Все, що ми мали зробити, вже зроблено. Якщо говорити про Україну, якій вдалося зробити грандіозний поступ у підготовці за трохи більш як 2 роки, то, оглядаючись, УЄФА  добре розуміє, що ми зробили навіть більше, ніж могли. І, звичайно, цього б не сталося, якби не плідна співпраця з урядовою командою на чолі з віце-прем’єром  Борисом Колесніковим.

Ми поринаємо у велику феєрію футболу. Далі — справа за футболістами, які, переконаний, подарують нам чимало емоцій цього червня.

— Ваш прогноз на виступ збірної України.

— Передбачення —  справа невдячна. Проте, як і кожен українець, бажаю нашій збірній найуспішнішого результату. Було б дуже добре, якби українська команда так само перевершила себе на полі, як це вдалося зробити Україні у підготовці до УЄФА Євро-2012.