ІГРИ-2012

Українця Євгена Хитрова відверто засудили в поєдинку 1/8 фіналу проти британського боксера

Під час урочистого відкриття літніх Ігор на лондонському стадіоні зачитали олімпійську присягу від імені спортсменів, суддів та тренерів. Судячи з подій, які розгортаються на очах мільйонів людей в усьому світі, деякі арбітри не готові були підписатися під так званим кодексом чесної гри на найважливіших змаганнях чотириріччя.

Досить згадати більш ніж суперечливе рішення служителів Феміди, внаслідок якого збірна України зі спортивної гімнастики позбулася бронзових медалей у командному заліку. Говорити про непрофесіоналізм суддів дав підстави скандал довкола боксерського рингу.

У поєдинку проти британця Ентоні Огого наш боксер Євген Хитров (вагова категорія 78 кг) мав вигляд на голову вищого за свого суперника. Досить сказати, що господар рингу двічі побував у нокдауні. Яким же було здивування спеціалістів і журналістів, коли за результатами суддівських записок рахунок виявився рівним — 18:18. А трохи згодом спеціальним рішенням арбітрів перемогу було присуджено Ентоні Огого.

Українська делегація за підтримки заступника шефа місії у Лондоні Олександра Артем’єва подала протест. Керівники AIBA (Міжнародної федерації любительського боксу) його відхилили. Повторний протест теж успіху не мав. Президент НОК України Сергій Бубка вирішив звернутися до спортивного арбітражного суду в Лозанні, який під час Ігор працює у Лондоні.

Євген (ліворуч) може вважати себе переможцем. Фото з сайту daylife.com

— Судді помилилися, — впевнений товариш Хитрова по команді Павло Іщенко. —  Будь-хто може в цьому пересвідчитися, передивившись запис бою. Зараз наші боксери такі злющі, що я не заздрю їхнім супротивникам. Відверта несправедливість нас ще більше загартувала. Ми громитимемо конкурентів, щоб жоден суддя, жодна помилка комп’ютера не завадила  перемогти.

Одна з наших головних надій у плаванні Андрій Говоров упевнено подолав відбірковий етап на 50-метрівці вільним стилем. Але ввечері у півфіналі двадцятирічний хлопець із Дніпропетровська був мало схожий на себе: у своєму запливі він показав результат 22,12, що на три сотих секунди гірший за час, показаний у ранковій кваліфікації.

— Не відновився повністю, — так пояснив свій 14-й підсумковий результат Андрій.

Після відвертого провалу на стометрівці не зуміла реабілітуватися на дистанції вдвічі довшій і Дарина Зевіна. У півфіналі сімнадцятирічна киянка поступилася сама собі трьома десятими — 2.09,70. Це шосте місце у запливі й 12-те — у підсумковому протоколі.

 ТАБЛО ІГОР

 

ВЕЛОТРЕК

 

Жінки

1. Німеччина — 32.619

2. Китай — 32.798

3. Австралія — 32.727

4. Україна — 33.491.

 

СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

 

Чоловіки
Багатоборство

1. Кохеі Учімура  (Японія) — 92,690

2. Марсель Нгуен (Німеччина) — 91,031

3. Данелл Лейва (США) — 90,698

4. Микола Куксенков (Україна) — 90,432

...11. Олег Верняєв (Україна) — 88,931.

 

СТРИБКИ У ВОДУ

 

Чоловіки, трамплін, 3 м

1. Юйтун Ло/Кай Цінь (Китай) — 477.00

2. Ілля Захаров/Євгеній Кузнєцов (Росія) — 459.63

3. Рой Дюме/Крістіан Іпсен (США) — 446.70

4. Олексій Пригоров/Ілля Кваша (Україна) — 434.22