Асоціація «Укргорілка» підтримує наміри Кабміну переглянути мінімальні роздрібні ціни на алкоголь у бік їх збільшення. Про це повідомили в Асоціації, передає УНН.

У зв’язку зі зростанням акцизів і вартості спирту, ціна півлітрової пляшки горілки має становити 79,9 грн, переконані в Асоціації.

«Ставки акцизного податку на горілку і лікеро-горілчані вироби з 1 березня збільшені на 20% (з 105,8 грн за 1 л 100% спирту до 126,96 грн). Вартість спирту зросла в середньому на 20% (з 01.01.2017 перший етап і повторно з 01.03.2017 ― другий етап). Таким чином, мінімальні роздрібні ціни (МРЦ) теж повинні вирости ― до 79,9 грн за пляшку 0,5 л, при чому максимально швидко», ― зазначили в асоціації «Укргорілка».

Представники ринку також зауважили, що останні роки відзначилися значним скороченням виробництва легального алкоголю.

«Тому для збереження обсягів виробництва і збільшення податкової віддачі від алкогольної галузі та забезпечення дотримання механізму мінімальних цін (ціна працює, коли відповідає реальним витратам на виробництво і продаж) МРЦ повинні переглядатися пропорційно зміні основних складових — податків і вартості сировини», — додали в Укргорілці.