Родина Білих прийняла до свого будинку нових членів сім’ї. Фото надано автором

П’ять миколаївських дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли нові сім’ї. Усіх дітей віком 10—17 років виховували в комунальній установі «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації для дітей» Миколаївської обласної ради. Деякі з них жили там понад рік. Згідно з рішенням Миколаївського виконкому, в дитячий будинок сімейного типу, створений на базі комунальної власності міста, передали трьох дітей: дівчину і двох хлопців. Житло для дитячого будинку придбали за кошти міського бюджету наприкінці 2016 року. Тоді оголосили конкурс між прийомними сім’ями, за результатами якого статусу будинку сімейного типу набула родина Білих.

У дитячому будинку сімейного типу Микульшиних, які виховують восьмеро прийомних і одну власну дитину, тепер житиме маленький Стас, а в родині Каманіних — 13-річна Богдана. За словами директора установи Світлани Клюйко, для всього колективу і вихованців центру це важлива подія, адже нечасто дітей забирають у родини, та ще й у такій кількості. «Усі наші діти дуже хороші. З якихось причин вони залишилися без батьків. Сьогодні п’ятеро знаходять нові родини, нове щастя, і, звичайно, ми постійно їх підтримуватимемо, — пообіцяла Світлана Клюйко. — На сьогодні у центрі соціально-психологічної реабілітації 92 дитини, батьків майже 30 з яких позбавлено батьківських прав».

Як розповіла начальник служби у справах дітей Миколаївської міської ради Ірина Шамаріна, в Миколаєві вже створено 12 прийомних сімей, сім дитячих будинків сімейного типу, де виховуються 76 дітей. «Дуже вдячна колективу і керівникові Миколаївського центру соціально-психологічної реабілітації для дітей, які вклали часточку душі у виховання. Переконана, що тепер вони житимуть в дружних сім’ях з новими братиками й сестричками», — зазначила Ірина Шамаріна.