Масштабну програму податкових скорочень пропонує адміністрація президента Трампа. Зокрема, майже вдвічі, до 24 тисяч доларів планують збільшити неоподатковувану суму доходів родин. Також хочуть знизити податок на прибуток підприємств – як корпорацій, так і малого та середнього бізнесу.

Про це повідомляє euronews.

«Наша мета – зробити американський бізнес найконкурентнішим у світі. Нині маємо 35%-ву ставку корпоративного податку. Це мабуть найбільш складна і неконкурентоспроможна ставка в світі», – заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Стівен Мнучін пропонує знизити податок на прибуток підприємств до 15%, а кількість податкових ставок з доходів фізичних осіб скоротити з семи до трьох. Залишити лише ставки у 10%, 25% і 35%.

Міністр фінансів також пообіцяв невисокий податок на повернення прибутку з-за кордону, аби до США повернулися трильйони доларів, зароблених американськими компаніями у третіх країнах. Втім, він не уточнив, якою саме буде ставка такого податку.

Зниження податків і повернення виробничих потужностей та робочих місць до Сполучених Штатів були важливими пунктами передвиборної програми Дональда Трампа.

На думку експертів, зменшення податків може призвести до значного зниження доходів федерального бюджету. Однак у міністерстві фінансів впевнені, що податкова реформа матиме успіх.