Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper) підтримав надання Україні безвізового режиму. Рішення у Брюсселі ухвалили без обговорення.

Зокрема, комітет підтримав проект законодавчого акта Європейського парламенту та Ради ЄС про внесення поправок до переліку третіх країн, громадяни яких, щоб перетнути кордон, мають отримати візу, і тих, від яких це не вимагається (Україна). «До Правила (ЄР) №539/2001 внести такі зміни: (а) в додатку I, частина I (держави) посилання на Україну видалено; (б) в додатку II, частина I (держави) наступне посилання вставляється «Україна», повідомляє УНІАН.

Історичним назвав це рішення Президент Петро Порошенко, нагадавши, що його слід затвердити Раді Євросоюзу, засідання якої відбудеться 11 травня з подальшим підписанням у Європейському парламенті президентами ЄП та Ради ЄС. А Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відреагував так: «Це означає, що процедурні питання йдуть за запланованим графіком, це ще один крок вперед до безвізового режиму!»