У сьогоднішньому номері газети «Урядовий кур'єр» набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 265 «Про внесення змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України».

Цією постановою уряд створив умови для телекомунікаційного забезпечення проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Зокрема, внесено зміни до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України та Плану використання радіочастотного ресурсу України.

Таким чином буде надано тимчасові дозволи на експлуатацію радіоелектронних засобів телерадіоорганізаціям, журналістам та міжнародним партнерам для висвітлення та проведення заходів міжнародного рівня. Також надано необхідні додаткові частоти для передачі мореплавцям інформації з навігаційної безпеки і виділено частоти для проведення сейсморозвідувальних робіт та створено умови для планування і розвитку цифрового наземного звукового мовлення.

Прийняття постанови створює підґрунтя для телекомунікаційного висвітлення на високому рівні пісенного конкурсу «Євробачення» та наступних міжнародних подій в Україні. А крім того, дозволяє впровадити в Україні останні технологічні досягнення, зокрема цифровий стандарт радіомовлення T-DAB.