ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

На Гніванському шиноремонтному заводі, що у Тиврівському районі на Вінниччині, ввели в експлуатацію новітню фотогальванічну електростанцію, яка енергію сонця перетворює у струм та є повністю безпечною для навколишнього природного середовища.

Батарея з 350 сонячних PV-модулів змонтована на даху виробничого приміщення підприємства. Загальна потужність сонячної електростанції 35 кВт. Вона ефективна навіть за хмарної погоди. Фотоелектричні системи є улюбленим джерелом виробництва енергії в розвинутих країнах Європи.

- Впровадження відновлювальних технологій може стати запорукою високих життєвих стандартів для наступних поколінь. Ми рухаємося у правильному напрямку, - зазначив під час відкриття новинки голова облдержадміністрації Микола Джига.

Проект вартістю понад один мільйон гривень реалізувало ТОВ "Вінницяенергосервіс", яке отримало ліцензію на виробництво електроенергії та прийнято в члени Енергоринку України, що дає можливість залучати потужних інвесторів до впровадження новітніх технологій.