Організували цю експозицію у художній галереї Індійської ради з культурних зв’язків. На відкритті вернісажу серед почесних гостей було не лише керівництво цієї ради, а й дружина Надзвичайного та Повноважного Посла України в Індії Наталія Поліха з представниками  посольства, посли Словаччини та Болгарії в цій країні, очільник Угорського культурного центру, інші.

За словами пані Еліни, у написанні більшості полотен, які вона репрезентувала в Делі, використала техніку акварельного, акрилового та олійного живопису.   Її стиль — це витонченість, романтизм, філософське та емоційне  наповнення, піднесеність і розмаїття барв. Чимало робіт мисткині просякнуті індійським життям, зокрема, зображенням танцювальних рухів Карана (старовинний стиль), алегорій, небесних танцівниць Апсар. Більше того, урочисту церемонію відкриття експозиції художниця розпочала саме з класичного танцю привітання «Пушпанджалі». Зрештою, й не дивно, адже Еліна Абакарова-Нісчал майстерно володіє не лише пензлем, а й танцювальним мистецтвом. У Тернополі вона навіть заснувала майже чверть століття тому школу індійського танцю «Амріта».

Виставку в Індії тернопільська художниця Еліна Абакарова-Нісчал розпочала виконанням класичного танцю привітання «Пушпанджалі». Фото надала Еліна Абакарова-Нісчал

Захоплює пані Еліну й іспанський народний танець фламенко. Його красу, характер, специфіку вона теж прагне передати на полотні. Як вийшло, могли оцінити індійські шанувальники мистецтва. А ще на виставці можна помилуватися пейзажами Гімалаїв. Тема материнства художницю також хвилює. І звісно, не могла тернополянка не привезти до індійської столиці власні художні твори, що сповнені українського духу. Зокрема, відвідувачі виставки милувалися образами української дівчини та козака.

«У танці в старовинному стилі. Фото надала Еліна Абакарова-Нісчал

В Індії Еліна Абакарова-Нісчал уже виставляла свої полотна в місті Наггар, експонувала їх і в рідній Україні, зокрема, в Києві, Дніпрі, Кам’янському, Вінниці. З її світлими, проникливими художніми творами ознайомлювалися й поціновувачі мистецтва у Москві, в столиці Непалу Катманду та в польському Ельблонгу.