ЗНАЙ НАШИХ!

Потішивши європейську публіку ювілейним нокаутом, брати мають намір повернутися на заокеанський ринг

Нокаутованими Володимиром Кличком, певне, можна встелити вже не один ринг. Та сам боксер сприйняв черговий успіх лише як виконання обіцяного. Рахунок мав округлитися ще в липні минулого року, однак зухвалий поза канатами британець Девід Хей вистояв 12 раундів, а наперед покарати неврівноваженого Дерека Чисору українцеві завадив банальний камінь у нирках. Тож стати п’ятдесятим нокаутованим «випала честь» французові Жану-Маркові Мормеку.

На перемогу над черговим суперником і захист своїх поясів Кличко-молодший витратив мінімум зусиль: різниця в класі боксерів була разючою. Фактично справдилися прогнози фахівців, упевнених у перемозі нашого боксера нокаутом у одному з перших раундів.

Раундом цим виявився четвертий. Хоч, відверто кажучи, фініш для Мормека міг настати й раніше, адже довго спостерігати за чоловічими обіймами не бажали, мабуть, і самі французи, попри заявлене бажання претендента порадувати країну «Марсельєзи» чемпіонством. 

Володимир Кличко здійснив мрію невиліковного хворого Олексія. Фото з сайту allboxing.ru

Вже у другому раунді пролунав перший «офіційний» дзвоник: коронна «двійка» від Володимира і перший нокдаун Мормека. Далі була справа техніки. Гадаю, не лише ми, українці, а й уболівальники всього світу не раз переглянули «класику» від Кличка. Друга хвилина четвертого раунду, комбінація з трьох ударів, нокаут. Як не ховав підборіддя Мормек, нічого з того не вийшло.

Важко навіть зрозуміти, на що взагалі розраховував цей хлопець, виходячи в ринг. На «шанс панчера», котрий завжди є? Так Мормек нічого не зробив, аби здобути цей шанс. Добре, що хоч по закінченні поєдинку мав вигляд не надто побитого. Схоже, кращі часи французького чемпіона у попередній ваговій категорії таки залишилися у минулому.

Водночас Володимир Кличко відверто порадував не лише черговою перемогою, а й відмінною формою. На прес-конференції після «прогулянкового» поєдинку володар поясів IBF/WBA/WBO/IBO у надважкій вазі підтвердив, зокрема, що наприкінці року хоче провести бій у США.

— У Нью-Йорку відкриватиметься нова Barclays Arena, у них є велике бажання бачити бій одного з братів Кличків, до нас звернулися з відповідною пропозицією і я нічого проти не маю, зазначив він.

Щодо наступних суперників, то влітку на Володимира чекає обов’язковий захист проти американця Тоні Томпсона. А наприкінці року його опонентами можуть бути і американець Кріс Арреола, і росіянин Олександр Повєткін, і ще хтось.

До речі, вже у грудні може відбутися бій між британцем Девідом Хеєм та українцем Віталієм Кличком. Принаймні про це заявляв і Кличко-старший, і сам англійський боксер написав у своєму блозі в Твіттері.

Власне, старі імена у списку потенційних суперників кажуть, що колода сучасного «хевівейту» не така вже й велика, більшість опонентів брати вже перебили…

ОФІЦІЙНО

Президент України Віктор Янукович привітав чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO Володимира Кличка з перемогою у поєдинку з французьким боксером Жаном-Марком Мормеком.

«Переконаний, що на таких прикладах спортивних тріумфів зростатиме нове покоління українських спортсменів. Бажаю Вам міцного здоров’я, щастя та звитяжних перемог», — ідеться у вітанні глави держави.