Ремонт у квартирі справа відповідальна, тут потрібно серйозно підійти не тільки до вибору будівельних матеріалів, але і будівельного інструменту. Справа в тому, що який ви інструмент купите, такої якості буде ремонт.

Із хорошим професійним інструментом ремонт квартири чи будинку можна зробити самотужки. Із стрибком долара по відношенню до гривні, подорожчали не тільки будівельні матеріали, але і будівельні послуги. Робота сантехніка, столяра чи штукатура оцінюється тепер не сотнями, а тисячами гривень на день. Як зробити ремонт власноруч якісно, швидко і дешево? Цим запитанням нині переймається чи не кожен власник квартири чи будинку. Поговоримо як правильно вибрати будівельний інструмент.

Прислухайтеся до порад фахівців

При виборі будівельних інструментів раціональніше розпитати про них у фахівців, знайомого штукатура чи електрика, які щоденно працюють з бетономішалками чи електродрилями, і на практиці знають, який інструмент чого вартий. Якщо у вас немає знайомих будівельників, підійдіть на новобудову і поцікавтеся, якими інструментами користуються на спорудженні об'єкта професіонали. Поради вони вам нададуть фахові. Не секрет, що продавці в магазинах запропонують вам будь-який інструмент, який на вас дивиться з вітрини чи полиці. Їм важливо його продати.

Звичайно, будівельний інструмент відмінної якості не дешевий. Але і тут є вихід. Перфоратор чи дриль можна взяти в оренду, якщо ви хочете повісити карниз чи зірвати плитку у ванній кімнаті. Нині в багатьох містах України є фірми, які дають на прокат різноманітний будівельний інвентар. Але якщо у вас довготривалі ремонтні роботи, інструменти краще купити.

Яка назва фірми, така і якість товару

Якщо розглядати фірми, що виробляють будівельні інструменти, то фаворитом серед них є «HILTI». Але коштують будівельні інструменти цього бренду дуже дорого. Вирішувати вам. Інструменти «HILTI» практично не мають зносу, їх не купиш у вільному продажу, тільки на замовлення.

Хороша якість в інструментів від «Makita» , «Metabo» та «DeWalt». Не раджу вибирати «Bosh», «Интерскол» чи інструменти китайських та українських виробників. Шанси купити якісні інструменти китайського виробництва, які прослужать вам роки, занадто малі.

Не купуйтеся на зовнішньому вигляді: яскраві кольори і красиві наклейки не поліпшать якості будівельного інструменту. Якщо ви хочете купити дриль для замішування розчину - її потужність має бути більшою за 1000 Вт. Перфоратори визначають не тільки за потужністю, але і за силою удару, що вимірються у джоулях. Шуруповерт варто вибирати легкий, щоб не втомлювалася рука. Решту інструментів визначайте на вагу: чим важчий інструмент, тим менша вірогідність, що ви купили його з пластмасовими шестернями і зірочками в середині. Звісно, такі інструменти швидко поламаються і вийдуть з ладу.

Якщо у вас є свої поради і пропозиції, залишайте їх у коментарях.

Віктор ГОНЧАР
для «Урядового кур’єра»