Як це часто буває, напередодні поєдинку суперник українського чемпіона більше вправлявся в риториці.

— Щоб перемогти, Володимиру доведеться вирвати мені серце, — патетично заявив австралієць Алекс Леапаї.

Претенденту на титул, про існування якого ще рік тому знало обмежене коло фахівців, ця театральна тирада не допомогла. 34-річний батько шістьох дітей не тільки залишився живим, але й уперше в своїй професійній кар’єрі заробив півтора мільйона доларів. Щоправда, для цього йому довелося двічі відчути жорсткий настил рингу в німецькому Оберхаузені. Після цього рефері зі спокійним серцем припинив побиття австралійця.

На впевнену перемогу Володимира надихнула дружина його старшого брата. У виконанні Наталії Кличко перед початком поєдинку пролунав гімн України на тлі величезного національного прапора.

Нагадаю, що за останні десять років Кличко-молодший жодного разу не поступився своїм конкурентам, здобувши 20 перемог поспіль. Його загальний доробок викликає щиру повагу фахівців: судді на рингу 62 рази піднімали його руку на знак вікторії, 52 рази — фіксуючи нокаут.

Кличко-молодший не помітив чергового суперника. Фото з сайту image.search.yahoo

— Коли Леапаї вийшов у ринг проти Володимира, він опинився у зовсім іншому світі, — зауважив наставник Володимира Джонатан Бенкс. — Адже він ще жодного разу в житті не зустрічався з суперником такого рівня, з такою швидкістю, таким ударом і такою волею до перемоги.

Таким чином чемпіон світу за версіями IBF, WBA, WBO і IBO у суперважкій вазі Володимир Кличко не тільки відстояв свої титули, але й ще на крок наблизився до чергового трофею. 10 травня він дізнається ім’я свого нового суперника у боротьбі за титул за версією WBС, яким до останнього часу володів його старший брат Віталій. Цим суперником стане переможець бою між канадцем Бермейном Стіверном і Крісом Ареолою зі США.

В андеркарті поєдинку абсолютного чемпіона світу володар золотої медалі боксерського турніру Олімпіади-2012 в Лондоні Олександр Усик уже в третьому раунді нокаутував німця Бена Нсафоа. Це третя перемога Усика на професійному рингу.

21 червня в нашій боксерській сім’ї може з’явитися ще один чемпіон світу з професійного боксу. Цього дня на ринг у Лос-Анджелесі Василь Ломаченко з Одеської області битиметься за вакантний титул Всесвітньої боксерської організації (WBO) з американцем Гарі Расселлом.