ПОЯС НА КІН

Сьогодні чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко  і його суперник Мануель Чарр зійдуться на арені  СК «Олімпійський»  у  Москві
 

— Мануель Чарр — нині один з найскладніших супротивників. Він молодий, агресивний і сильний, — зазначив Віталій Кличко на передматчевій прес-конференції.  — Упевнений, у  суботу нас чекає справжня битва.

Мануель Чарр на прізвисько Діамантовий Хлопець народився у столиці Лівану Бейруті, а нині виступає за Німеччину. Він займає сьому позицію в рейтингу WBC і досі не знав гіркого присмаку поразки. У 2011 році 27-річний боксер отримав Міжнародний срібний титул WBC у важкій вазі в поєдинку з Марсело Луїзом Насіменто.

Цьогоріч наприкінці березня німецький професіонал сирійського походження відстояв цей титул у бою з нашим Тарасом Біденком. У тому поєдинку рефері зняв з Тараса очко за капу, яка протягом бою випадала 4 рази. І хоч загалом  Тарас завдав набагато більше ударів і був активнішим, однак судді присудили перемогу Мануелю: рахунок суддівських записок становив 116:111 тричі. Після цього за ним закріпилося ще й прізвисько Везунчик.

За словами російського наставника Чарра  Валерія Бєлова, в команді боксера з повагою ставляться до українця, однак не приховують, що намагалися якнайкраще підготуватися до майбутнього поєдинку: «Віталій Кличкосильний боксер. Вольовий. Та нам потрібна одна перемога, одна на всіх, ми за ціною не постоїмо».

Цікаво, що на початку своєї кар’єри у Німеччині Чарр певний час працював з Фріцом Здунеком — тренером нашого чемпіона. Тому переконаний, що знає деякі секрети підготовки. На прес-конференції він виголосив заготовлену мантру: «Віталій побачить у моїх очах, що він не зможе виграти. Багато хто думає, що я прийшов програти, але я виграю. Я шокую Віталія і світ боксу і отримаю його титул».

До цих слів Віталій ставиться з розумінням. Мовляв, Чарр молодий, голодний і ніколи не програвав. Він нікого не боїться, завжди йде вперед. Амбітний претендент буде надзвичайно  мотивований у поєдинку проти  Кличка-старшого, тому його не можна  недооцінювати. А на всі закиди кращевідповісти у  ринзі. Як і на запитання: чи встоїть Діамантовий Хлопчина підударами Залізного Кулака? Або чи стане цей поєдинок завершальним у кар’єрі великого майстра?

Очевидно, що після бою Віталій Кличко на деякий час повністю сконцентрується на своїй політичній діяльності. Однак остаточного рішення про закінчення кар’єри до виборів навряд чи дочекаємось.

Дуель починається з поглядів. Фото з сайту dr-jfrost.livejournal.com

                                                       Віталій Кличко                             Мануель Чарр

                                                           Поєдинки:                                        Поєдинки: 

                                               46, 44 перемоги (40 нокаутом)         21, всі виграв (нокаутом)

                                                          Зріст 200 см                                        Зріст 192 см

                                                       Розмах рук 203 см                               Розмах рук 194 см