ІНІЦІАТИВА

На відновлення спортивних майданчиків Львівщини Німецький банк розвитку
інвестує 
10 мільйонів гривень

Агітувати за здоровий спосіб життя — справа потрібна. Та куди ефективніше переконувати молодь піти у басейн чи на спортивний майданчик замість того, аби марнувати час і здоров’я за кухлем пива. А де вони ті басейни та майданчики? — неодмінно почуєте скептичне запитання у відповідь.

Допомогти в облаштуванні спортивної інфраструктури древнього Львова допоможе  реалізація пілотного проекту уряду України та Німецького банку розвитку KfW «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури». На відновлення спортивних майданчиків, басейнів та спортивних залів у школах та садочках буде інвестовано 10 мільйонів гривень. Роботи виконуватиме Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) за рахунок коштів гранту уряду Німеччини, які він скеровує на підтримку здорового способу життя.

 За словами  виконавчого  директора Українського фонду соціальних інвестицій Віктора Мірошниченка, головна мета проекту — покращення спортивної інфраструктури у загальноосвітніх школах та інтернатах міст, які приймають ЄВРО-2012.

Львів’яни вже мають досвід співпраці з німецькими інвесторами: за програмою спільного проекту Світового банку та уряду України в економіку області впродовж 2002-2008 років Фонд залучив понад 27 млн грн на відновлення об’єктів соціальної та комунальної інфраструктури. Тепер передбачається реалізувати 10 подібних проектів. Загалом за півтора року в спортивну інфраструктуру загальноосвітніх шкіл та інтернатів Львова планується залучити майже 1 млн євро. 95% вартості проектів профінансує УФСІ, решту — місцеві громади.

ДОВІДКА «УК»

Український фонд соціальних інвестицій створений Кабінетом Міністрів України задля підтримки соціально незахищених верств населення, а також — ініціатив територіальних громад та громадських організацій. Донорами УФСІ у різні роки був Світовий банк, Уряд Великої Британії (DFID), Уряд Швеції (Sida), Уряд Японії (JSDF), Уряд Німеччини (KfW), Фонд імені Чарльза Стюарта Мотта, Канадське агентство міжнародного розвитку, Міжнародний фонд «Відродження», Програма розвитку ООН.