У Сполучених Штатах Америки розпочалася реалізація проекту «Купуй українське» (Buy Ukrainian), мета якого — спонукати американського споживача купувати саме українську продукцію, повідомляє медіа-портал української діаспори.

«Підтримувати українську економіку у такий спосіб не менш важливо, ніж допомогати армії», — зазначив ініціатор проекту Олександр Ремез. За його словами, мета акції полягає в тому, щоб українські товари продавалися в усіх американських торгових мережах.

Проект «Купуй українське» пропонує продукти, одяг, книги та інші товари вітчизняного виробництва з безкоштовною доставкою по всій території США. Крім того, з 1 лютого ініціатори проекту планують розпочати доставку по всьому світу. Зараз в асортименті товари від понад 70 виробників. Зачинателі запрошують до співпраці й інших українських товаровиробників. Організатори мають намір частину зароблених коштів витратити на допомогу Збройним силам України.

З 20 по 23 грудня учасники проекту проведуть презентацію поблизу української церкви Святого Миколая у Пасейку, штат Нью-Джерсі. Вітчизняні товари під час акції пропонуватимуть зі знижкою. Після Пасейка «Купуй українське» поїде до Нью-Йорка, Філадельфії і Вашингтона. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»