Українська сторона на виконання доручення Президента не веде і не вестиме жодних військових дій у зоні 20 кілометрів навколо місця падіння літака Boeing 777 «Малайзійських авіаліній», щоб забезпечити входження на цю територію міжнародної місії експертів для розслідування причин цієї жахливої трагедії. Про це під час брифінгу заявив віце-прем’єр-міністр, голова Державної комісії з розслідування катастрофи літака Володимир Гройсман.

«Є обгрунтовані підозри, що частина тіл пасажирів, загиблих у цій авіакатастрофі, залишається на місці катастрофи літака. Тому потрібно якомога швидше увійти на цю територію», — передає слова віце-прем’єра його прес-служба. Окрім цього, вже розроблено чіткий план, який дасть змогу найближчим часом зробити ще одну потужну спробу увійти в зону падіння літака для проведення міжнародними експертами необхідних слідчих дій.

За словами Володимира Гройсмана, представники міжнародної місії неодноразово намагалися потрапити на цю територію, однак їм перешкоджають бойовики. З боку України є стовідсоткова співпраця, розуміння необхідності проведення швидких дій. Однак ми постійно стикаємося з провокаціями, нам увесь час заважають, і роблять це далеко не дилетанти, а спеціально підготовлені люди, наголосив віце-прем’єр.

Присутній на брифінгу керівник Спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні посол Ертугруль Абакан зазначив: «Ми хочемо, щоб усі працювали скоординовано і місія потрапила на місце розслідування. Ми сподіваємося, що впродовж найближчих двох днів це станеться». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»