Суми стали дев’ятим українським містом після Вінниці, де приймали символічну європейську естафету з нагоди початку імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За сприяння представників інформаційної компанії «Сильніші разом» в обласному центрі на території міського скверу імені Тараса Шевченка відбувся театралізований захід, учасники якого розповіли про переваги співпраці між Україною і ЄС в аспекті реалізації Угоди про асоціацію.

Сумська молодь зробила свідомий вибір. Фото Володимира КОВАЛЕНКА

За словами одного із сумських громадських активістів Данила Скачкова, символом естафети стала гра в м’яч, перший пас у якій свого часу зробив прес-аташе Представництва ЄС в Україні Девід Стулік. Тим самим він підтвердив, що наша країна впевнено рухається до Євросоюзу, а європейська спільнота готова всіляко сприяти та допомагати процесу євроінтеграції України.

М’яч як символ естафети буде обклеєно зірками, де кожна приймаюча сторона власноруч впише назву свого міста.

До слова, 1 листопада нинішнього року набрали чинності окремі статті/глави розділів угоди, зокрема у сферах політики, юстиції, галузевого та фінансового співробітництва, інституційні та прикінцеві положення. Імплементацію розділу «Торгівля та пов’язані з торгівлею питання» відкладено до 2016 року, а повної чинності угода набуде після її ратифікації усіма 28 країнами-членами ЄС.