Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Мінкультури.

У Мінкультури так аргументують вибір цьогорічного місця проведення: «Маріуполь – чергова мета російської агресії. Це коридор суходолу для проникнення в анексований Росією Крим. Сподівання агресора не тільки на економічне виснаження України, але й в першу чергу послаблення морально-психологічного стану військовослужбовців і цивільного населення в прифронтовому місті не справдилися. Патріотизм громадян усієї України, захист українського війська, масштабний волонтерський рух, робота засобів масової інформації дає нагоду провести фестиваль «Червона рута» у Маріуполі».

Протягом трьох днів заходи пройдуть на центральній площі, парках та в концертних залах міста. Вони включатимуть проведення фінальних конкурсів, Гала-концертів нових переможців фестивалю, зірок української естради – лауреатів «Червоної рути» минулих років, концерту виконавців української діаспори з Канади, Америки, Австралії та Європи, концерту рок-гуртів Маріуполя та ін., супутні патріотично-виховні заходи.

Планується, що заходи відвідають понад 50 тисяч глядачів.

У фінальних конкурсах візьмуть участь 350 молодих виконавців – переможців відбіркових конкурсів 2014 року з усіх регіонів України, зокрема і Криму.

Змагання пройдуть відразу у шести найпопулярніших музичних жанрах (популярної, сучасної танцювальної, акустичної, рок, експериментальної музики, українського автентичного фольклору). Спеціально для участі у фестивалі молодими музикантами буде створено й виконано близько 300 нових пісень українською мовою.