Голодомор 1932—1933 років завдав непоправних втрат Українській державі, і не лише демографічних. Він залишився генетично вмонтованим у ментальності і психології українців — психології пристосуванства, страху, виживання. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр Олександр Сич під час відкриття в Українському домі виставки «Спротив геноциду».

Олександр Сич переконаний, що, формуючи нове покоління українців, наша держава має докласти максимальних зусиль, аби відновити генетичний код гідності. Тобто продемонструвати, що українці на всіх етапах боротьби за власну державу докладали неабияких зусиль, аби здобути волю та гідність. «До прикладу, ті мільйони українців, які загинули від голодомору, не йшли як телята на забій, вони продемонстрували волю до перемоги, волю до боротьби та свобідного життя», — передає слова віце-прем’єра його пре-служба.

Для відновлення гідності Олександр Сич порекомендував зберегти пам’ять про героїв власного краю. «Я не кажу, що в кожній хаті має висіти портрет Бандери чи Шухевича. Можна знайти місцевих отаманів, які на теренах Української держави боролися за власну свободу», — додав він.