Збройні сили України продовжують відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі. Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника управління інформаційних технологій Міністерства оборони полковник Сергій Галушко.

Ще в четвер розпочато відведення перших протитанкових підрозділів, озброєних 100-міліметровими артилерійськими системами МТ-12 «Рапіра». Їх відводять на позиції на відстань не меншу, як 25 км від лінії розмежування. Саме так прописано в мінських домовленостях від 12 лютого.

Відведення підрозділів триває. Воно  відбувається виключно під моніторингом і верифікацією ОБСЄ, повідомляє прес-служба Міноборони.

У разі спроб наступу графік відведення важкого озброєння буде скориговано. А ЗСУ залишають достатньо сил і засобів вздовж лінії зіткнення сторін у разі порушення терористами та російськими військами умов припинення вогню і оборони наших позицій. Тож українська сторона вимагає повного припинення вогню і невідкладного виконання мінських угод від усіх їх підписантів.