Про це прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон сказав під час заходу «PM Direct», під час якого спілкувався з громадянами, повідомляє ВВС.

«Ми не збираємося починати європейську війну, ми не можемо надіслати флот до Чорного моря, ми не шукаємо військового протистояння. Але те, що ми маємо робити, – це використовувати нашу економічну силу, щоб показати Росії: те, що вона робить, – неприйнятно», – зазначив він.

Британський прем'єр також зазначив, що не сумнівається в російському походженні грошей і зброї на сході України.

«У мене немає жодних сумнівів у тому, що це російські гроші, що це російські громадяни і що це російська зброя, яка відправляється в цю країну для допомоги сепаратистам», – сказав він.

Зазначимо, у середу Євросоюз має оприлюднити деталі щодо нових санкцій проти Росії, узгоджених керівництвом ЄС напередодні.

Нині відомо, що заходи стосуватимуться окремих галузей російської економіки: енергетичної, фінансової та технологічної.

Міністр закордонних справ Британії Філіпп Хаммонд заявив, що економічні санкції проти Росії вдарять і по британській економіці, але такою є ціна за опір російській агресії.

Додамо, президент США Барак Обама заявляє, що американська влада й надалі підтримуватиме Україну, але поки мова не йде про постачання зброї, про що просять українці.

iPress.ua