Римський суд ухвалив заблокувати сервіси Mail.ru на території Італії через звинувачення у піратстві. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на видання The Village і газету Corriere Della Sera.

 «За даними видання, це рішення було прийнято після того, як італійська студія кінозапісі Eyemoon Pictures поскаржилася на портал, заявивши, що Mail.ru незаконно розміщує копії фільмів «Конгрес» і «Фрутвейл», які належать цій студії», – йдеться в повідомленні.

Після скарги почалося розслідування, в ході якого був складений список з 24 сайтів, що порушують закон. Однак, як зазначає The Village, причетність до цього списку Mail.ru сумнівна, оскільки на сторінках, присвячених фільмам, можна знайти лише опис і трейлер – повні версії картин там відсутні.

Італійські користувачі Mail.ru вже повідомили в техпідтримку про проблеми з доступом до сайту, і представники компанії займаються їх усуненням, інформує Телекритика.

У листопаді 2013 року в Італії був заблокований доступ до російської соціальної мережі «ВКонтакте». Це було зроблено на прохання кінокомпанії Medusa Film, яка звинуватила соціальну мережу в незаконному розповсюдженні фільму «Сонце ллє мов з відра».