З XI Міжнародної Жаутиківської олімпіади з математики, фізики та інформатики для школярів, що днями завершилася в місті Алмати (Республіка Казахстан), всі українці повернулися додому з медалями: Наталія Хотяїнцева та Антон Тригуб (обоє — математика) та Євген Казьмін (інформатика) здобули золоті медалі, Денис Карцев (математика) та  Данило Лебедь, Віктор Мірошніченко та Валентин Вісин (фізика) вибороли «срібло», а Вадим Прокопець (інформатика) — «бронзу».

В Алмати змагалися 59 команд (391 учасник) із 15 країн. За результатами олімпіади українська команда посіла абсолютне друге місце в неофіційному рейтингу.

Міжнародна Жаутиківська олімпіада відбувається з 2005 року на базі Республіканської спеціалізованої фізико-математичної школи-інтернату. З 2007-го вона стала комплексною, до неї входять змагання з математики, фізики та інформатики.

До складу української команди увійшли учні Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер» та київської гімназії «Академія».

Забезпечував українських учасників Міжнародний благодійний фонд «Україно! Я за тебе!» в межах проекту «Україна — країна талановитих дітей».