У номінації «За видатні досягнення в галузі художньої літератури» премію пропонують присудити тритомнику «Самотність пророка, або Добрий Ангел Івана Франка», «Поет і владика», «Доктор і професор» (автор Л. Різник,  Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Світ»).

У номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства»  переможцем визнано видання «Вулицями старого Києва», (автор О. Друг, Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Світ»).

У номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління»  премію запропоновано присудити книжці «З Божого саду. Рослини і тварини у Святому письмі» (автор А. Топачевський, видавництво «Веселка»).

Як зазначив відомий  громадський діяч письменник Роман Лубківський, видання Всеукраїнського спеціалізованого видавництва «Світ» справді знакові для України. Ще наприкінці 1980-х років минулого століття  тут започатковано  проекти, які сприяли духовному відродженню нашого народу. Такі видання конче потрібні й тепер, коли Україну намагаються розшматувати на частини.

Тритомник Левка Різника — про життя і діяльність велетів духу, які об’єднували Україну: Івана Франка, Андрея Шептицького, Михайла Грушевського. Автор у  цікавій художній формі зумів через  їхні життя і діяльність показати,  в якому середовищі перебували неординарні особистості, як будувалися стосунки між політиками і владою — з цього сучасним українцям можна здобути багато цінних уроків і пересторог.

На них варто зважати, бо все, що було актуальним сто років тому, на жаль, повторюється, особливо, коли йдеться про єдність українства. Важливо, аби сучасні лідери і суспільство зробили висновки з важких для нації уроків: коли на сході країни війна, лише єдність допоможе зберегти державу.

— Вони йшли, — наголошує Левко Різник, — паралельними шляхами у напрямі відродження України як держави: Франко — літературним, Грушевський — науковим,  Шептицький — духовним. Тому нині головне завдання українських науковців, публіцистів і письменників — повернути до вжитку все українське духовне і культурне багатство вільного народу.